"JAG VILL SKAPA NÅGONTING SOM HÅLLER ÖVER TID OCH SOM BETYDER NÅGOT"

”Kanske är det så, att när fysiska saker får en betydelse till sist leder till att de varken slängs eller byts ut. ”

HÅLLBAR KONSUMTION

Hållbar konsumtion handlar om att ta ansvar över sitt handlande. Jag tror att om fysiska saker får en betydelse och en mening, så har vi inte längre ett behov av att slänga eller att byta ut. Vårt företag lägger mycket tid på att våra poster ska vara bestående, eftersom de varken ska reas ut eller bytas ut. Vi lokalproducerar alls våra poster i Umeå. Vi använder ett PEFC miljöcertifierat papper i en tjockare kvalitet.

Underdog

Designen består av siluetter. Balansen och färgerna har en viktig roll för helheten. Nästan alla siluetter är könsneutrala. Alla motiven är skapade av mig Anna

Jelina

Alla motiven är fotade blyertsteckningar, tecknade av yngsta dottern Jenny

Vi lokalproducerar alls våra poster i Umeå. Vi använder ett PEFC miljöcertifierat papper i en tjockare kvalitet.

VISION

Att vi genom konsten ska inspirera och motivera människor i livet. 

"JAG VILL SKAPA NÅGONTING SOM HÅLLER ÖVER TID OCH SOM BETYDER NÅGOT"

”Kanske är det så, att när fysiska saker får en betydelse till sist leder till att de varken slängs eller byts ut. ”

HÅLLBAR KONSUMTION

Hållbar konsumtion handlar om att ta ansvar över sitt handlande. Jag tror att om fysiska saker får en betydelse och en mening, så har vi inte längre ett behov av att slänga eller att byta ut. Vårt företag lägger mycket tid på att våra poster ska vara bestående, eftersom de varken ska reas ut eller bytas ut. Vi trycker enbart våra poster på ett PEFC miljöcertifierat papper i en tjockare kvalitet.  Vi lokalproducerar alla våra poster  i Umeå. Våran absoluta övertygelse är att den ekonomiska vinningen aldrig ska vara viktigare än den ekologiska och sociala hållbarheten.  

VISION

Att vi genom konsten ska inspirera och motivera människor i livet. 

Underdog

Designen består av siluetter. Balansen och färgerna har en viktig roll för helheten. Nästan alla siluetter är könsneutrala. Alla motiven är skapade av mig Anna

Jelina

Alla motiven är fotade blyertsteckningar, tecknade av yngsta dottern Jenny

Om Underdog väggdesign

Till en början bestod Underdog design enbart av stora akrylmålningar. Allt eftersom efterfrågan ökade så tog vi beslutet att börja trycka upp väggdesign av samma alster så att fler kunde ta del av sortimentet. Nu är vi stolta att kunna erbjuda dig både tavlor och posters online och genom köp i dörren. Underdogs vision och drivkraft är att inspirera och motivera så många människor som möjligt, på samma sätt som en riktigt bra föreläsare kan göra. Fördelen med väggdesignen är att den ger dig en daglig påminnelse om budskapet. Våran önskan är att vi med hjälp av våra samtida och meningsfulla motiv kunna göra just det. 

Konst för alla

 Eftersom vi vill att människor ska kunna bygga hållbara, personliga och känslofyllda väggar med en mening, så är designen tidlös och finns i flera olika serier. Detta av anledningen att passa många individuella och personliga stilar. Vi vill att Underdog design ska finnas för alla och att alla ska kunna se sig själv i motiven. Det är anledningen till att formspråket står för alla människors olikheter där färg, kön, ålder och tillhörighet har suddats ut. För när allt kommer omkring så är vi alla människor.

Unik väggkonst med kvalitet och hållbarhet

I enlighet med att konsumera hållbart så behöver vi alla ta ansvar över vårt handlande, detta eftersom vi alla har ett stort klimathot hängandes över oss.  Till en början tror jag att om fysiska saker får en betydelse och en mening, så tror jag till sist att det inte finns något behov varken av att slänga eller att byta ut.
Vårt sortiment är således noga genomtänkt för att vara bestående och kommer i enlighet med vår hållbarhetspolicy inte att reas ut för att under tiden bytas ut. Likaledes kommer de inte heller att produceras utanför Sveriges gränser. Våran absoluta övertygelse är att den ekonomiska vinningen aldrig ska vara viktigare än den ekologiska och sociala. Alla våra posters trycks enbart på ett PEFC miljöcertifierat papper i en tjockare kvalitet, eftersom de ska hålla en lång tid framöver. All väggdesign trycks dessutom lokalt i Umeå hos Originaltryckeri Norrland AB. Det i sin tur leder till att vi kan minska onödiga transporter och utsläpp. Detta leder till en bättre miljö för alla

Vi anväder konsten i syfte att hylla och stödja människor

För oss på Underdogdesign är samtidigt den etiska hållbarheten i fokus. När allt kommer omkring så handlar hela företagandet i huvudsak om att bidra med något positivt till andra människor. Av den anledningen så skänker vi emellanåt en del av vinsten till ideella organisationer. Vi har tidigare samarbetat med Maskrosbarn, Mind, Respira och Frisk& Fri .

Sist men inte minst så håller vi koll på vad som händer framförallt i Umeå. När vi ser en medmänsklig handling så väljer vi emellertid att överlämna en gåva i form av en Compassion väggdesign. Vi gör det i syfte att uppmärksamma och hylla fina handlingar. Slutligen tar vi ansvar över all kommunikation med kunder och leverantörer när det gäller ett fint bemötande där respekt och förståelse är i fokus. Vi är nämligen helt övertygade att följden blir att det en ger får en tillbaka.

Först gjorde jag min research, därefter skrev jag mitt första utkast. Först gjorde jag min research, därefter skrev jag mitt första utkast.