Budskapstavla

Varje motiv har genomgått en lång process. Allt från tre månader upp till ett år. Detta är för att jag väntar på att en känsla och en insikt skall komma till mig. När tankeverksamheten väl börjat behöver jag sätta en rättvis och tydlig bild till känslan. Denna bilden skall sedan bli en design där färg, form och balans skall harmonisera. Ibland går det inte att kombinera känslan med designen. Då bli det ingen produktion. Jag brukar tänka att jag designar någonting med ett hjärta. Där ingen kan vara utan den andra. De budskapatavlor som finns idag kommer inte att bytas ut eller förändras. Dessa är skapade med kärlek och de är här för att stanna.

-Underdog-

Vilket motiv får en betydelse för dig?

Budskapstavla

I Am Enough

Jag är tillräcklig

Detta motiv har skapats i syfte att påminna oss alla om att visa självmedkänsla. För att vi människor ska kunna känna en faktisk harmoni och lycka, så behöver vi framför allt ha ett medkännande förhållningssätt mot oss själva.

Vi människor har lätt för att vara självkritiska. Känslor som skam och skuld är starka hos de flesta utav oss. Kanske har du uppmärksammat att du själv är din värsta kritiker. Detta eftersom att den lilla rösten i ditt huvud gärna påpekar att detta kunde du ha gjort bättre. Faktum är att den som konstant söker efter att uppnå perfektion kan drabbas av ångest och nedstämdhet. Om samma röst istället talar med värme och en förstående attityd. Kommer du istället att känna att du gjorde ditt bästa just då. Kanske kan du också på ett objektivt sätt se hur du kan göra förbättringar.

Jag vill också belysa att utseende också kan påverka hur du värderar och känner för dig själv. Tycker du om dig som du är och vet att du är bra eller känner du dig osäker och bryr dig för mycket om vad andra tycker? Kom då ihåg att vara snäll med dig själv eftersom du är det viktigaste du har och det finns ingen annan som är som du.

För visst räcker det att vara tillräcklig?

Budskapstavla

Compassion

Medkänsla

Medkänsla är en personlig egenskap. En medkännande person lever sig spontant in i det som är besvärligt och ledsamt i andras livssituationer, och kan följaktligen ofta drivas till att försöka hjälpa sina medmänniskor.

Att du har viljan att lyfta blicken och faktiskt se hur andra människor mår är en styrka.

När du dessutom ser att människor har det svårt och känner att du vill lindra och minska detta för en annan person, känner du medkänsla.

Att uppleva medkänsla för andra  är en fantastisk förmåga som faktiskt är den mest grundläggande förutsättningen för ett solidariskt samhälle.

Underdog stöttar den ideella organisationen Mind som visar stor medkänsla för människor i nöd.

Budskapstavla

Compassion

Budskapstavla

Conscious Presence

Medveten Närvaro

Lever du i ditt sinne? alltså i går eller i morgon. Eller lever du idag? Conscious Presence uppmärksammar dig om att vara medveten om din kropp, tankar och känslor just nu. Motivet påminner dig om att vara medveten om att stanna upp och notera hur och vad du känner. Hos de flesta människor händer det att vi faktiskt missar det som är viktigast, här och nu, på grund av det faktum att vi tänker på det som redan har hänt och det som kanske kommer att hända.

Med denna design får du en daglig påminnelse om att släppa fokus på alla tankar som snurrar runt hela tiden och istället fokusera på det som händer dig just nu.

Budskapstavla

Power

Kraft

Livet är här för att levas och ingen kommer att kunna undvika motgångar och svårigheter av olika slag. Men vi är skapta för att kunna hantera detta. Därför att vi alla besitter en inre styrka vilket är en fantastisk gåva som vi faktiskt har med oss sedan födseln. Denna kraften gör att vi kan klarar av saker som vi inte tror att vi ska klara. Vi känner alla människor som har fallit och rest sig igen.

”Du vet aldrig hur stark du är, förrän att vara stark är det enda val du har”

Power påminner dig om den styrkan som du besitter. Du kan känna dig trygg med att du kommer att resa dig oavsett vad som än händer. Motivet vill även påminna dig om att du också har kraften att lyfta andra människor.

”Starka människor lyfter upp andra”

Budskapstavla

Power

Budskapstavla

Faith

Hopp

Hopp är inte bara ett vackert ord i vårt språk utan också en överlevnadsmekanism och ett känslotillstånd som är existentiell.
Hoppet är en källa för energi som ger oss lycka samtidigt som den driver oss framåt. Denna energi har en förmåga att trösta och den hjälper oss människor att orka hantera svårigheter i tillvaron.

Med andra ord motiverar hopp oss att använda våra tillgångar för att nå det vi önskar, samtidigt som hoppet tillåter oss att känna framtidstro och se möjligheter istället för hinder.

Motivet Faith påminner dig visuellt om denna fantastiska mekanism som vi alla har.

Det är hoppet som säger oss, att bakom molnen lyser alltid solen.

Budskapstavla

Remember

Kom Ihåg

Världen blir varmare, Havsytan stiger och isarna smälter. Vi vet alla om detta och klimatsmart är ett ord som har blivit en självklarhet för många.

Ändå visar siffror från 2019 att vi globalt lever som att vi hade 1,7 jordklot och i Sverige som att vi hade ca 4 jordklot.

”Remember” har som syfte att påminna oss om det ansvar som vilar i våra händer. Den ställer frågan- kan jag göra ännu mer till förmån för våran jord och våra arvingar.

Budskapstavla

Remember

Budskapstavla

Lean On ME

Luta Dig Mot Mig

Känslan av att klara sig själv kan kännas stärkande. Att vara ensam kan för en stund kännas skönt men ensam är inte alltid stark. Att be någon om hjälp är inte ett tecken på svaghet utan tvärtom en styrka.

Budskapstavlan ”Lean On Me” lyfter det vackra i att vi har varandra, samtidigt som den påminner oss att vara lyhörda och erbjuda hjälp och stöd för den som behöver det.

Budskapstavla

Our Future

Våran Framtid

Vad är vackrare än en förälders kärlek till sitt barn. Att dessutom få ge detta barn den trygga och kärleksfulla miljö som alla barn förtjänar.

Nu ser inte verkligheten ut så för alla barn. När du köper denna budskapstavla så går 100kr oavkortat till hjälporganisationen Maskrosbarn.

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller som utsätter dem för våld.

Budskapstavla

Our Future

Lika

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna inleds med orden:

Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.

Det ska alltså inte spela någon roll vilken religion du tillhör, vilken sexuell läggning du har, eller var du kommer ifrån. Inte heller skall ålder, funktionalitet, eller kön spela någon roll.

För det självklara är,  vi är alla lika mycket värda

För dig som är ödmjuk mot andra, är detta en självklarhet eftersom du inte tycker dig vara bättre än någon annan. Men tyvärr så tycker inte alla det. För verkligheten idag, är att människor blir diskriminerade för sin sexuella läggning, sitt kön, sin funktionsnedsättning och för sin ålder. Vi vet också att det finns människor med rasistiska idéer och beteenden som påverkar mycket i samhället.

När du köper budskapstavlan Equal visar du att du står upp för andra. För kan du bli mer tydlig med din åsikt, än genom att hänga en Equal på din vägg?

Jag tycker att ett visuellt statement som denna borde finnas på offentliga platser samt på olika arbetsplateser.

Budskapstavla

Proud Women

Stolta Kvinnor

Det här motivet  hyllar de kvinnor som världen över kämpar för att vara självständiga och för att uppnå samma medborgerliga rättigheter som män.

”Proud Women” belyser dessutom ett stort samhällsproblem. Det handlar om våld i nära relationer. Var 3.e vecka dödas en kvinna av en man i en nära relation. Detta är bara i Sverige.

Vi accepterar inte det här, vi tar det på allvar och vi står upp för dig!

I syfte att stödja och hjälpa de kvinnor som blir utsatta för våld i nära relationer samarbetar Underdog med den ideella stiftelsen Respira som ger ekonomiskt stöd till våldsutsatta kvinnor och deras barn, sprider kunskap om våldet i alla dess former och konsekvenser samt verkar för en förändring. När du köper en Proud Women så gör du inte bara skillnad för andra. Du står även för din åsikt. Kan det bli tydligare än att visa vad man tycker genom en färgstark tavla i rummet?

Nedan följer ett inlägg från Amnesty hemsida

Den största människorättsskandalen i vår tid

Varje år blir miljontals kvinnors grundläggande rättigheter kränkta – att alla människor ska ha rätt till hälsa, en personlig säkerhet, lika skydd inför lagen och att alla skall vara jämlika inom familjen. Ändå får dessa kränkningar fortsätta och på de flesta håll i världen erkänns inte kvinnors rättigheter som mänskliga rättigheter. Det kan vi inte acceptera.

Budskapstavla

Proud Women

Dela med dig

Budskapstavla

Share

Följ mig på sociala medier

Underdog Budskapstavlor

Underdog design erbjuder dig tavlor och posters online Jag har alltid fascinerats utav färg, form och design men framför allt utav balansen i det hela. När alla dessa komponenter sammanfaller så uppstår en verklig och sann harmoni. Underdog design grundades inte bara på grund av kärleken till konsten utan också för min starka längtan efter att inspirera, och motivera andra.

Här kan du köpa tidlös och stilren design med ett hjärta som dessutom kan göra skillnad för andra. Kanske har du också ett kärt föremål hemma som har ett stort värde för dig  Det är precis den känslan som jag eftersträvar med mina motiv. Jag vill med enkla medel ge dig en möjlighet att skapa varma och betydelsefulla väggar genom att du kombinerar motiven som berör dig.

Tavlor och posters för alla

Hos Underdog Design hittar du unika och omsorgsfullt designade poster som har skapats i syfte att ge dig som betraktare ett mervärde i form av en bra känsla.. Av den anledningen kan du bygga din personliga och unika tavelvägg som faktiskt kan inspirera och motivera dig till någonting bra.

Dessutom kan du göra skillnad för andra eftersom när du köper vissa av dessa tavlor går 100kr/tavla oavkortat till en noga utvald hjälporganisation, vilket också skapar bättre förutsättningar för andra människor.

Unika tavlor med Kvalitet och hållbarhet

Vad är viktigare än hållbarhet idag?  Jag letade länge efter ett miljöcertifierat papper i en tjockare kvalitet eftersom den skall hållas fin under en lång tid framöver. Motiven trycks enbart på FSC certifierat papper. Alla motiven trycks dessutom lokalt i Umeå hos Originaltryckeri  Norrland AB vilket gör att jag framför allt  kan minska onödiga transporter och utsläpp.